Tegelinspiratie in de woonkamer

Tegelinspiratie in de woonkamer

Tegels in de woonkamer is misschien niet altijd uw eerste keus, wanneer u denkt aan woonkamervloer bedekkingen. Daarom geven wij u wat inspiratie om uw woonkamer mee te betegelen. Een aantal verschillende variaties waar u misschien nog niet aan gedacht heeft.

Een tegelvloer in de woonkamer een Must Have!
Uw woonkamer uitgevoerd in vloertegels zijn zowel om esthetische redenen (verkrijgbaar voor iedere woonstijl en toepassing) en om praktische redenen (slijtvast, goed te onderhouden) een goede keuze. Als uw keuze is gevallen op het soort tegel en legpatroon, is er nog een aantal zaken waar u uw uiteindelijke keuze op baseerd. Denk hierbij aan de afwerking van de randen, geglazuurd of ongeglazuurd, het fomaat en de kleuren van de voegen.
 

Visgraat houtlooktegels
Niet alleen de keuze voor een type tegel is belangrijk, echter ook het legpatroon waarin deze gelegd gaat worden. Denk hierbij dan eens aan het o zo populaire visgraat patroon ook wel Heringbone genoemd, welke ook in tegelvorm te verkrijgen is en niet alleen in PVC. Bij dit patroon is er sprake van een zigzag, maar wel een die onderbroken is. Dit geeft een ruimtelijk effect en is erg effectief voor woningen met een smalle woonkamer, het oogt namelijk wijder met dit patroon. Daarnaast kun je met dit legpatroon ook richting geven aan een ruimte of een element uitlichten. Denk hierbij aan een mooi kookeiland, een uitbouw of open haard.

Gemarmerde tegels
Marmer is weer helemaal op zijn retour en dan niet het echte marmer, maar de keramische variant met marmerlook. Deze zijn stukken goedkoper daar deze geprint worden in de fabriek en er geen hele bergen voor afgegegraven worden. Met marmerlook creeërt u een elegante, avant-garde look in uw woonkamer. Met de verschillende tinten en afwerkingen die verkrijgbaar zijn kunt u een klassieke uitstraling verwerken in een moderne interieurstijl. Wit en licht marmer was al wel langer in de mode echter zien we nu ook dat donker en gekleurd marmer trendy is. Deze donkere tinten passen goed in een moderne, retro woonstijl.

Houtlook tegels.
Houtlook tegels hoeven niet per definitie allemaal dezelfde te zijn. Hout geeft een natuurlijke warmte af aan een ruimte en juist door verschillende tinten keramisch parket in de woonkamer te kiezen kunt u een authentieke en rusthieke sfeer neerzetten. Een melange aan tinten, lengtes en/of textuur van de tegel kan uw woonkamervloer extra benadrukken.

Betonlook vloer is stoer en uitnodigend!
Wanneer u denkt aan industrieel is beton waarschijnlijk het eerste wat in u opkomt, maar betonlook kan ook een heel ander effect creeëren in uw woonkamer! Met betonlook tegels kunt u een uitnodigende, huiselijke en warme sfeer neerzetten. De vloer is tegelijkertijd modern, net even anders en eigentijds. In de juiste setting en combinaties springt een betonlook vloer er echt uit! Je ziet deze stijl vaak gecombineerd worden met een minimalistische woonstijl. De vloer is neutraal en heeft iets 'aards'. De vloer biedt een mooi contrast met houten meubels en witte muren. Ook kan de vloer makkelijk gecombineerd worden met vintage of antieke meubels, om warmer te ogen. Het verzorgt dan een prachtige combinatie van oud en nieuw, sober en sierlijk. Zo komt uw vloer en meubels goed tot zijn recht: Een stoere keuze!