Terug naar overzicht

Welke soorten tegels bestaan er?

15 May 2024

Er zijn verschillende soorten woon- en design trends van vloeren en betegelde wanden. Tegelshowroom aan Huis geeft je overzicht in welke soorten tegels voor in huis er bestaan. Er zit namelijk ook verschil in wandtegels, vloertegels en badkamertegels. Wij leggen het je uit.

Betonlook

Als je kiest voor een betonlook-tegel, dan heb je hier lang plezier van. Dit type tegel laat zich namelijk makkelijk combineren met andere structuren en kleuren zoals accent- of decortegels. 

Betonlooktegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen. Van licht tot donker of zelfs met wat aardetint kleuren erin. 

De tegels beschikken over duurzame eigenschappen. Zo zijn ze vorstbestendig, niet verkleuringsgevoelig en krasvast. 

Deze tegels zijn bovendien een uitstekende keuze als je graag vloerverwarming wil in je huis, omdat tegels keramisch zijn en dus thermisch goed geleiden. De tegels zijn geschikt voor iedere ruimte omdat ze vlek- en krasbestendig zijn. Ze kunnen dus tegen een stootje.

(Bron foto: Refin)
 

Natuursteen

Natuursteen is en blijft populair. Moeder natuur maakt deze stenen en structuren zelf. Is het je ooit opgevallen dat de structuur van deze tegels nooit hetzelfde is? Elk stuk is uniek, met zijn eigen texturen en kleur in de tegel. 

Natuursteen varieert van marmer tot aan leisteen en natuursteen. De tegels zijn op verschillende manieren afgewerkt zoals gepolijst, mat of glanzend. 

Een nadeel van natuursteen is wel dat hij verkleuringsgevoelig is en een open structuur  heeft. Daardoor kunnen er sneller vlekken ontstaan die niet meer weggaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rode wijn. Dit trekt in de tegel  als je de tegel niet meteen behandelt en je krijgt het er niet meer uit. 

Natuursteen vergt veel onderhoud, maar op langere termijn voegt deze tegel wat natuur toe aan je leefruimte. Tegenwoordig zijn er goede natuursteenimitaties verkrijgbaar in een keramische variant. Deze imitatie heeft dezelfde eigenschappen als een natuursteen.
 

Welke soorten tegels bestaan er?


Houtstructuur

Dankzij de nieuwe 3D technologieën zijn houtlooktegels steeds  minder van echt hout te onderscheiden. Het keramische parket combineert de warmte van hout met de duurzaamheid van tegels. 

De tegels hebben realistische houtnerfpatronen en zijn in diverse tinten van licht eiken tot donker verkrijgbaar. Houtlooktegels brengen comfort en veelzijdigheid in je huis; van rustiek tot modern. .

Deze tegels kunnen je op diverse  manieren leggen, zoals in een visgraatvorm, wildverband of als lambrisering. De tegels blijven tijdloos en voegen een warm gevoel toe aan je huis en interieur.

 

Metallook

Deze tegels zijn geïnspireerd door verschillende metalen zoals ijzer, zink, koper en cortenstaal. De tegels hebben een roestig uiterlijk, en dat maakt het populair. De tegel is een stoere en bijzondere aanvulling van je ruimte. De tegels zijn in diverse  soorten en maten verkrijgbaar, van glanzend tot mat. 


Deze tegellook zorgt ervoor dat bepaalde aspecten in je huis eruit springen, zoals een accent-wand of betegeld vloervlak. Net zoals alle andere tegels kun je ook deze combineren met bijvoorbeeld een veelvuldig toegepaste betonstructuur. In de badkamer zou je hiermee een douchewand of badkamermeubelmuur kunnen betegelen om deze nog meer in het oog te laten springen.
 

Welke soorten tegels bestaan er?


Marmerlook

Marmerlook tegels steeds populairder aan het worden. Marmerlook kun je goed combineren met andere stijlen zoals betonlook en accentegels. Tegenwoordig heb je marmer tegels in verschillende kleuren zoals, wit, zwart, blauw, roze, bruin, groen en ga zo maar door. Marmer straalt luxe en elegantie uit. 
 

Met deze tegels kun je het gevoel van een chique hotel of een spa & wellness creëren in je badkamer. Dit kan door één wand, de helft van de badkamer of de hele badkamer te laten betegelen met deze tegels.

(Bron foto: ABK)

 

Wil je graag advies over  welke tegel het beste in jouw huis past? Neem gerust contact met ons op. Wij komen met onze mobiele showroom naar je toe zodat je thuis in je eigen interieur, lichtinval kunt kijken of de tegel aansluit wat jij voor ogen hebt. Wij komen op het moment dat het jou uitkomt. We komen ook in de avonduren of in het weekend!

 

Neem contact met ons op

 

Stel hier uw vraag: