Terug naar overzicht

Wandtegels voor in de keuken

24 Jun 2024

Wandtegels voor boven je keukenblok is een echte aanrader, waarom? Het is efficiƫnt, makkelijk in onderhoud en brengt extra sfeer in de ruimte. Vele twijfelen of ze kiezen voor een gestucte muur met verf die je kunt afwassen. Maar een gestucte achterwand bij een keuken raden we af. Wandtegels voor in de keuken hebben veel voordelen.

Zoals:

 

  • Duurzaamheid

    • Wandtegels zijn bestand tegen hitte, vocht en krassen. Dit is ideaal voor de keuken.

  • Onderhoudsgemak

    • Tegels zijn eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Op tegels kun je vaak het vet, vuil en etensresten gemakkelijk verwijderen. Ze zijn ook nog eens bestand tegen chemische reinigingsmiddelen, wat handig is voor in de keuken.

  • Hygiëne

    • Tegels zijn minder vatbaar voor schimmel, meeldauw en bacteriën. Dit draagt bij aan een hygiënische omgeving, wat belangrijk is met het voorbereiden van voedsel.

  • Kosten

    • Het is afhankelijk van welke tegel je graag zou willen in de keuken, maar keuken wandtegels zijn een kosteneffectieve manier om de keuken te renoveren of juist te verfrissen. Tegels hebben een lange levensduur.

  • Waarde van het huis

    • Een goed afgewerkte keuken met stijlvolle tegels kan de waarde van je huis alleen maar verhogen. De keuken is juist een belangrijk onderdeel waar de kopers naar kijken.

 

Wandtegels voor in je keuken bieden duurzaamheid en functionaliteit. Je kunt ook kiezen voor stucwerk voor in je keuken maar ons advies is dit niet te doen. Waarom? Kijk, stucwerk geeft een strakke uitstraling, dat zeker. Echter het onderhoud en eventuele reparaties liggen op kortere termijn veel hoger. Als er etensresten komen op de gestucte muur en je hebt gekozen voor een afwasbare verf, dan krijg je vuil en vet nooit van je muur af. Ook is het vatbaar voor vlekken en schimmelvorming als het niet eens goed wordt beschermd tegen vocht. 
 

Wij raden aan om boven het keukenblad en vooral rondom de kookplaat, de muur te laten betegelen. Zoek je inspiratie? Hieronder laten wij jou wat voorbeelden zien van projecten die wij hebben mogen doen.
 

 

Wat voor soort tegels kun je gebruiken?

Er zijn zoveel soorten afwerkingen waaruit gekozen kan worden voor tegen je keukenwand. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de stijl die je wilt creëren.  Smalle tegelstroken zijn de meest verkochte tegels voor de achterwand in de keuken. Deze tegelstroken kunnen in een afwijkend patroon betegeld worden. Dit zorgt voor een speels en sfeervol effect. 

 

Hieronder zie je enkele voorbeelden:

 

 

Tegelshowroom aan Huis kan je voorzien van gedegen advies voor tegels voor jouw keukenwand. Ook werken wij samen met interieurstylisten om tot een mooi resultaat te komen. Wil je graag dat wij langskomen met ons assortiment in tegels? Dat kan! Onze mobiele showroom staat altijd klaar en wij komen vrijblijvend langs wanneer dit je schikt. Neem gerust contact met ons op voor advies.

Neem contact met ons op

 

Stel hier uw vraag: